#signforpizza UNESCO

#SignforPizza och stöd Giro Pizzeria i kampen att göra napolitansk pizza till kulturarv! Under november och december samlar vi in namnunderskrifter för att rädda hantverket bakom den napolitanska pizzan - kom in på en lunch eller middag och signa du också.

Det är hög tid för napolitansk pizza att hamna på Unescos lista över immateriella kulturarv - åtminstone om Giro Pizzeria och Pizza Unesco får bestämma. Kampanjen Pizza Unesco startade i Italien och verkar för att bevara och skydda hantverket bakom den napolitanska pizzan. Att pizza idag felaktigt associeras till skräpmat är en av anledningarna till att vi och Pizza Unesco vill skydda och bevara hantverket. Pizza är också en av världens mest kända maträtter och konsten att göra pizza tillhör därför inte bara italienare utan hela världens medborgare. Kampanjen har samlat nästan två miljoner underskrifter från över 90 länder och i december 2017 tas beslutet om hantverket bakom den napolitanska pizzan förtjänar en plats på kulturarvslistan.

Den 20 november blir Stockholm och Pizzeria Giro en av kampanjens sista anhalter, då vi får besök av självaste Alfonso Pecoraro Scanio, Italiens före detta miljö- och agrikultur minister och initiativtagare till kampanjen.

In crust we trust!

Nobis AB
Stockholms första samtida lyxhotell Hotel J Stockholm's Newport Stockholms urban oasis En idyllisk miljö med utsikt över Brunnsviken i Kungliga Hagaparken Hotel Stockholm Miss Clara Restaurang Stockholm Operakällaren Nattklubb Stockholm Café Opera Susanne af Stockholm Nobis Hotel Copenhagen